De Titaan

rol: projectarchitect

Op een bijzondere plek binnen de Binckhorst in Den Haag wordt de voormalige opslag voor de Caballero-fabriek uit 1964 herbestemd voor scala-ups in de creatieve sector. Het volume van het bestaande gebouw is aangepast om de wandelroute langs de haven te kunnen continueren. Verdere aanpassingen betreffen de optopping met een extra verdieping, een centrale vide met daklicht en het opwaarderen van de schil tot BENG-niveau. Op eigen initiatief zijn veel circulaire ingrepen toegepast, waaronder hergebruik van karakteristieke stalen puien en houten onderdelen tot balustrades en wandbetimmeringen. Bij het ontwerp van het voorplein is verblijfskwaliteit en natuurinclusiviteit leidend geweest.

 

Braaksma & Roos architectenbureau

  • 2017 - 2020

verantwoordelijk voor

  • - gebouwontwerp
  • - omgevingsontwerp
  • - proces
  • - circulair bouwen
  • - materialisering
  • - detaillering